Paroda VIETOS Vilniaus Rotušėje/ Exhibition PLACES in Vilnius City Hall

SAULIUS DASTIKAS

VIETOS

Vilniaus Rotušė
2014 10 08 – 2014 10 31

Tapytojo Sauliaus Dastiko kūrybos paroda „Vietos“ pristato autoriaus pastarųjų metų ir naujausių darbų kolekciją, kuriai būdinga improvizacija, spalvos intensyvumas, stiprus emocinis ir prasminis krūvis.

„Tapyba man vienas iš būdų pažinti save kaip pasaulio dalį ir pasaulį kaip dalį savęs. Paveikslai šioje parodoje – kelionėse aplankytos vietos, – papildžiusios vidinio pasaulio žemėlapį. Kaip išorinio pasaulio vietomis  taip ir viduje galima keliauti, iš ten veikti. Paveikslus galima naudoti sąmonės erdvės struktūravimui, kalibravimui, santykio į įvairius dalykus keitimui ar, tiesiog,  įdomesniam gyvenimui. Taip mažėtų priklausomybė nuo iš išorės gaunamų “duonos ir žaidimų”, užtenktų tik “duonos”, nes pasaulio vaizdas ir taip darytųsi įdomus ir sudėtingas.” – sako S. Dastikas.

Saulius Dastikas (g. 1971 m.) baigė tapybos studijas Šiaulių universitete, LDS narys nuo 2013 metų.  Surengė virš 20 personalinių parodų Danijoje ir Lietuvoje, pažymėtinos: 2014m. “Civilizacija VS Kultūra” Pamėnkalnio galerijoje, Vilniuje;  2012 m. “Norway Impressions”, Salling galerijoje Skivėje, Danijoje; 2010 m. „Vasaros atvirumas “ Actus Magnus galerijoje, Vilniuje; 2010 m. „Virpesiai“ Laiptų galerijoje Šiauliuose. 

Svarbiausios grupinės parodos: 2014 m. CreArt paroda “White Noise, Black Words”  Vilniuje,  Zagrebe (Kroatija) ir Hargitoje (Rumunija); 2008 m. ir 2014 m.  “Litauere kommer” Salling galerijoje Skivėje, Danijoje ; 2013 m. grupės “Octopus Art pojects” paroda  “Light”, Venecijoje, Italijoje, ir 2012 m. paroda „War“, Rygoje, Latvijoje; 2005 m. „Šiuolaikinio meno kvadrienalė” Vilniuje.